2015 – reise til Mexico

Mexico reise 2015

Oktober – november

Ja, dette er en omfattende reise på kryss og tvers over hele den store Yucatan halvøya. 
Jeg har besøkt de fleste områder med gamle sivilisasjoner på jorden, men dette er helt unikt. Naturen og byggverkene som fremdeles står her kommer garantert til å ta pusten fra deg.

Dette blir en utrolig spennende reise, ikke minst når vi alle er opptatt hva som skjer etter 2012 skiftet som er skildret i Mayakalenderen. I tillegg får vi tid til noen late dager på eksotiske strender fri for masseturismen.

Tirsdag 20. oktober
Avreise Gardermoen tidlig på dagen med ankomst Mexico city samme kveld (7 timers tidsforskjell). På denne Mexico-reisen kan man fly tur/retur fra Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim hvis man flyr med KLM via Amsterdam.
Etter en lang flyreise innlosjeres vi på hotell nær det arkeologiske tempelbyen Teotihuacán.

Onsdag 21. oktober
Etter en god natts søvn og deilig frokost så kommer ett av reisens store, nye høydepunkter som er den verdenskjente tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet der mennesker ble guder. Vi bruker dagen her og vandrer langs den 3 km langeAvenida de los Muertos (Dødens aveny). Langs avenyen ser vi store fantastiske templer og pyramider som arkeologene sier ble påbegynt rundt 200 år f.Kr. Men de regner også med at byggingen av denne tempelbyen foregikk over en lang tidsperiode. Legendene sier at her ble mennesker guder, og i en hule under byen som arkeologene nylig har gjort flere interessante funn sies det at her hadde menneskene sin opprinnelse. Tempelbyen inneholder den kjente sol- og månepyramiden og Quetzalcoatl-tempelet, der mer enn 200 ofrede krigsfanger er funnet. Quetzalpapalotl-palasset skal vi også ta oss tid til å se litt nærmere på. Denne første delen av reisen gleder vi oss virkelig til, for dette har vært det «missing link» i det tidligere Mexico programmet vårt, og gjør programmet nå helt komplett.

Torsdag 22. oktober
I dag tar vi innenriksfly til Villahermosa
Vi drar rett fra flyplassen og besøker Parque Museo La Venta Olmec Museum. Parken inneholder en zoo del med dyr fra Tabasco området som vi nå befinner oss i, samt en stor utstilling fra Olmec tiden hvor de viser de store Olmec hode-statuene som er opptil 3 meter høye og som veier flere titalls tonn! 
Olmec kulturen er moderkulturen i dette området, og datert til minst 4500 år. Olmec var den første perioden og ble avløst av Mayaene og Aztekerne kom deretter til slutt.

Vi reiser deretter til Palenque hvor vi innlosjeres på vårt sjarmerende hotell Chan-Kah. Dette hotellet er helt unikt og utrolig fascinerende. Vi bor inne i regnskogen i bungalower med apekatter i trærne og koselige små ville dyr i buskene rundt oss. Hotellet er bygd rundt 3 cenoter som er naturlige oppkommer, og her kan vi bade i smaragdgrønt vann under palmene med stjernehimmelen over oss når det har blitt mørkt. Her skal vi nyte den eksotiske regnskogen i 3 netter, så gled deg for dette er en fantastisk plass! Den mexicanske maten smaker også himmelsk og passer godt til stemningen her inne i jungelen på den trivelige restauranten på hotellet. 
I Palenque har vi kommet inn i regnskogsområdet med den karakteristiske tette, grønne jungelen.  Dette er et vidunderlig vakkert sted og rundt Mayaruinene her finnes mange små stier innover i jungelen som gjør det mulig å iaktta den flotte naturen på nært hold. Både her og senere i Calakmul går tankene raskt til filmen Avatar og planeten Pandora, for også på disse stedene er det en helt magisk jungel og eksotisk natur rundt oss på alle kanter.

Fredag 23. oktober
Vi starter dagen tidlig, og Mayaruinene i Palenque er kanskje det viktigste stedet vi besøker på reisen. I følge boken ”Lysslangen” av Drunvalo Melchizedek, finnes det her en Pleiadisk hall som er full av opptegnelser på dette spennende stedet. 
Her har det også vært en mysterieskole for hellig geometri. Drunvalo hevder at i Palenque så samler energien seg i kronechakraet med en utsøkt grad av balanse og på en måte som overgår alle andre hellige steder på jorden. Årsaken til dette er nok at stedet ligger på mange kryssende energibaner, 8 i tallet. Så ved å sette seg ned og meditere her vil du kunne nå alle viktige mayaplasser i Mexico og Guatemala. Siste nytt om arkeologiske funn i Palenque er et maleri som viser klart og tydelig at Mayakalenderen fortsetter i en ny tidsregning etter 21.12.2012, og at denne datoen innleder en ny æra i menneskehetens fremtidshistorie. Spennende, ikke sant!?
I Palenque ligger også den kjente ypperstepresten Pacal begravet. Kanskje vi skal bruke hans ånd og spirit til å finne ut enda mer om denne unike plassen… 
Jeg er sikker på at Quetzalcoatl har vært innom her en periode, så dette kan bli spennende! Det er under 10 % av ruinene som er gravet frem fra jungelens villniss, men det er til gjengjeld de flotteste og best bevarte bygningene med Pacal sitt store palass som den største av de alle. Her på Palenque skal du også skal få oppleve eksotisk jungel med lyden av apekatter og fantastiske små fossefall, mens vi vandrer rundt på stier inne i jungellandskapet. Her er det uendelig vakkert, og jeg tror aldri du vil glemme dette stedet…

Lørdag 24. oktober
I dag kan de som vil, bli med oss og en lokal guide på en guidet jungeltur mellom frokost og lunsj. Gruppene som tidligere år har blitt med på denne jungelturen og var meget begeistret. Mange mente det var deres livs opplevelse. Etter lunsj tar vi turen opp til et fossefall omkranset av vakker natur og her blir det muligheter for et bad i elven for de som ønsker det. På kvelden skal vi prøve og få til et møte med våre guider igjen for samtaler om Palenque og stedets åndelige betydning i Maya riket. 

Søndag 25. oktober
Vi starter tidlig, for i dag blir det en lang dag med kjøring. Vi skal kjøre nesten tvers over Yucatan halvøya til Calakmul som var det som gjorde størst inntrykk på meg under min research tur i 2007. 
Her finner vi den aller høyeste av alle Mayapyramider, og utsikten fra toppen er helt fabelaktig! Vi står høyt over jungelens tak og ser milevis utover jungellandskapet. Her ser du helt til Tikal og andre Mayasteder i Guatemala med en god kikkert i klarvær. Her finnes ville jaguarer rundt oss i skogen og apekatter svinger seg fra tre til tre. Dette er stedet for stille meditasjon – og som i Palenque – her kan du nå langt ut og kan kontakte hele Mayariket hvis du ønsker det i din meditasjon. Sist vi var her var det ingen vakter som hindret oss i å klatre opp på pyramidene, og vi håper det blir slik denne gangen også… 
Sett deg ned her for å nyte utsikten og kjenn på din indre ro. Dette stedet er helt magisk! 
Gled deg…
Etter å ha besøkt Calakmul kjører vi til Xphuhil. Vi tar en rask dukkert i bassenget, spiser middag før vi går til sengs på hotellet vårt.

Mandag 26. oktober
I følge boken ”Lysslangen” til Drunvalo finnes det åtte templer på Yucatan halvøya som er linket til våre chakra energier i kroppen. Uxmal er linket til vårt rotchakra, Chichen Itzá til hjertechakraet og betingelsesløs kjærlighet, Palenque til kronechakraet. 
Kohunlich som vi i dag skal besøke mener Drunvalo representerer det tredje øye og stimulerer hypofysen og dine synske evner. Det spesielle med dette stedet er en pyramide dekket med noen menneskeansikter som uttrykker lettelse. Hvert ansikt er omtrent en meter høyt og stikker ca 20 cm ut fra veggen. Det spesielle er at det på hvert eneste ett av menneskeansiktene så finnes det et rundt punkt som markerer det tredje øye. Jeg personlig er ikke helt enig med Drunvalo…Ja,  stedet har også med det tredje øye å gjøre, men det er så mye mer enn det her! I fjor hadde vi begrenset tid med gruppen, men i år skal vi ta oss god tid fordi dette er kanskje det viktigste stedet vi besøker på reisen. Kohunlich har nemlig vært en åndelig mysterieskole på samme måte som Abydos, Dendera og Isis tempelet var det i Egypt!
Stedet er meget kraftfullt og det er ennå ikke helt utgravet og inne litt bortgjemt på området finner men pyramiden med de 27 trappestegene. Her var det de ble innviet, og her skal du også få ta del i din personlige innvielse under denne reisen. På tidligere reiser har mange deltakerne fått utrolige sterke og åndelige opplevelser her. 
Etter besøket her kjører vi videre mot byen Chetumal, og på utsiden av byen finner vi en liten oase hvor vi spiser en deilig lunsj. Så kjører vi mot nye eventyr i Uxmal og innlosjeres på vårt hotell der. Og tipper det er flere som kommer til å nyte en deilig dukkert i bassenget før middag.

Tirsdag 27. oktober
Vi starter dagen etter frokost med og utforske Uxmal. Uxmal er faktisk anlagt på en 15 meter høy menneskeskapt plattform på utrolige 20.000 kvm. Bare byggverket i seg selv, er utrolig imponerende og må ha vært litt av et arbeid.
Det finnes en mengde byggverk her, men de mest kjente er det rikt dekorerte Guvernørens Palass samt den spennende Trollmannens Pyramide. Både Palenque ,Calakmul ,Uxmal og Chichen Itza som vi senere skal besøke er unike historiske steder som står på UNESCO’s verdensarvliste. 
Det som gjør Uxmal så spennende er at det var et religiøst senter med et stort tempelområde. Dette er favorittstedet mitt sammen med Calakmul. Det er så fantastisk flott her med nydelige hager, skulpturer og bygninger som er noen av de best bevarte av alle Mayastedene på hele Yucatan halvøya. 
Uxmal betyr ”bygget 3 ganger” på Mayaspråket. Den mest fantastiske bygningen er nok Trollmannens Pyramide. Den gamle legenden beretter at pyramiden ble bygget i løpet av en eneste natt og at det var guden Itzamna som sto bak. Itzamna var måneguden og hersket over natten. Og akkurat i dag er det fullmåne dette blir spennende får vi noen ekstra opplevelser med oss herifra i år under fullmånens energier? Itzamna brakte Mayaene mais og kakao og lærte de healing, skrift og bruk av kalendere. Uansett opphav, Trollmannens pyramide er magisk! Det vil du også oppleve ekstra sterkt om du setter deg ned og mediterer og kjenner på enrgiene her. Og vi har god tid, for vi skal bruke hele formiddagen her. Dette vakre stedet og energiene du opplever her kommer til å gjøre et uutslettelig inntrykk på deg – garantert!
Når vi er ferdig med Uxmal prøver vi og få til lunsj på vårt favorittsted underveis og det kan  forekomme noen overraskelser der før vi kjører videre til vårt hotell i Chichen Itza.

Onsdag 28. oktober
Vi starter tidlig om morgenen og drar til Chichen Itza så kommer inn på området før de store hordene med turister ankommer, for da får vi dette store ruinkomplekset mest mulig for oss selv. Chichen Itza er nok den mest kjente og legendariske Mayabyen, med det fantastiske byggverket Kukulcan pyramiden
Pyramiden har 4 brede trapper som fører opp til toppen fra alle verdenshjørnene og hver av trappene har 91 trinn. Legger vi til topp plattformen som trappene fører opp til, så gir det tallet 365, antall dager pr. år. 
Hvert år møter det opp tusenvis av mennesker ved to jevndøgn 23.-24. mars eller 23.-24. september. Dette er tidspunktet da solsenteret passerer himmelekvator og dag /natt er like lange over hele jorden. Da skjer det noe magisk på nordtrappens trinn om ettermiddagen. Ettermiddagssolen tegner trekantede skygger på nordtrappens trinn og det ser ut som en slange bukter seg ned trappen. Symbolikken og mystikken vedrørende dette er åpenbar. Kukulcan står for Quetzalcoatl som betyr ”den fjærkledde slange” – guden som vil vende tilbake til jorden.
I de senere år har det dukket opp Mayasymboler og slanger i kornsirklene. Hva betyr disse? 
Er det Quetzalcoatl tilbakekomst de forutsier? Var det Quetzalcoatl som er arkitekten av mayakalenderen som sluttet i 2012? Det finnes flere indisier på at Quetzalcoatl er på vei tilbake… Hva tror du, etter at du selv har opplevet energien på dette stedet…?
Er det han som esoterisk kommer tilbake når den nye tiden starter og veileder menneskeheten på nytt? Du får ta del i denne fascinerende historien underveis på reisen. Vi bruker hele formiddagen på Chichen Itza, for her er det mye å oppleve før vi spiser en god lunsj og setter kursen mot Xcaret der vi sjekker inn på det flotte hotellet som heter Occidental Grand Xcaret vis a vis fornøyelsesparken Xcaret.
Sjekk ut hotellet vår her. 

Torsdag 29. oktober
Nå skal dere få oppleve de siste dagene av reisen vår i noen av de beste hoteller Mexico kan by på. Alle disse siste overnattingene foregår på hotell i 5+ kategorienog vi skal la oss skjemme bort litt med å få oppleve litt luksus med all inclusive og flotte strender.

Hele dagen i dag er avsatt til fornøyelsesparken Xcaret som er den største turistattraksjonen i Cancun området. Dette er en økologisk park som inneholder det meste, i tillegg til nydelige badestrender. Du kan svømme i underjordiske elver, og ikke minst se på, eller svømme med delfiner som er en fantastisk opplevelse for livet! Gruppene de siste årene har blitt skikkelig imponert over dette fantastiske anlegget. Og siden dette er en økologisk park, er det meste lagt opp på dyrenes premisser. Parken driver for eksempel med oppdrett av de store utrydningstruede havskilpaddene og setter disse ut på Mexicos kyst for å opprettholde bestanden.
Flere som var med på fjorårets gruppe ønsker å ta denne turen på nytt, fordi de synes denne reisen er så fantastisk at man ikke kan få nok! En stor grunn til at de vil ta reisen på nytt er nok svømmingen med delfinene, som ofte blir den ultimate avslutningen på en ellers utrolig opplevelsesrik reise. En hel time med svømming, lek og god kontakt med disse fantastiske delfinene som tydelig koser seg sammen med dyktige instruktører – det gjør noe med oss alle! Jeg opplever sjelden så lykkelige mennesker som jeg ser etter at timen med delfinene er over!

Og om kvelden skal du få være med på Mexicos kanskje flotteste historiske show i Xcaret parken. Dette er en imponerende forestilling hvor første halvdel er viet til historien om Mayaenes liv og etter pausen blir det om det Mexicanske liv slik vi kjenner i nyere tid.

Fredag 30. oktober
I dag slapper vi av og koser oss i solen på hotellet. Her er det 4 badebassenger og en flott strand nede ved sjøen. De som ønsker det kan selvfølgelig ta en ny dag i parken og oppleve flere av de utallige attraksjonene der. Hotellet har også et eget stemningsfullt Mayashow som vi kan ta del i på kvelden på hotellet vårt.

Lørdag 31. oktober
Etter en god natts søvn, nydelig frokost og avslapning ved det flotte bassengområdet sjekker vi ut etter lunsj. Vi reiser den korte veien til byen Playa del Carmen og tar ferje ut til øya Conzumel hvor vi skal tilbringe nye netter på det luksuriøse hotellet Occidental Grand Cozumel.  Alle gruppene som har med meg tidligere har vært veldig fornøyd med dette hotellet! 
Hotellet er også et all inclusive hotell som betyr at alt av mat og drikke (inkluderer drikke både med og uten alkohol) er inkludert. Dette er hoteller som i høysesongen koster rundt kr 3.000,- pr. rom pr. natt så her skal nyte noen deilige, avslappende feriedager sammen ved det Karibiske Hav. 
Sjekk ut hotellet vår her.

Her ute på Cozumel finner vi alle Mayakvinners drøm eller plikt, nemlig flere spennende gudinnetempler. Vi besøker ett av de underveis til hotellet vårt. For Mayaene så var Cozumel den hellige øya. Fra hele Mayariket kom det pilgrimer hit for å hedre gudinnen Ix-Chel. Gudinnen for fertilitet, medisin og månen. Hver Mayakvinne skulle dra ut hit minst en gang i livet for å hedre gudinnen her i tempelet og hente åndelig påfyll gjennom gudinnens kraft og få svar fra gudinnen på sine private spørsmål.

Søndag 1. november
Hotellet vårt har en magisk strand ute på spissen av selve øya. Her har flere av våre grupper hatt meget sterke opplevelser. Enten sammen eller individuelt, for her får vi alle en flott innstrømming av gudinne-energien som er tilgjengelig overalt her ute. Og i dag skal vi nyte dagen og energiene med sol og salte bad på denne fantastisk flotte stranden på hotellet vårt.
 
Mandag 2. november
Denne dagen skal vi nyte… 
Og kjenne at vi har ferie, og vi koser oss med sol og bad på en tid på året da vi er helt sulteforet på nettopp dette. Eller kanskje er det en god bok eller gode samtaler under strandparasollene som frister? Og du bør prøve å få med deg et magisk morgenbad hvor du får oppleve stjernene og en fantastisk himmel over deg, før en vakker, karibisk soloppgang overtar – samtidig som du har månen hengende over hodet ditt. Temperaturen i havet er nesten 30 grader varmt, så her kan du være lenge uti og oppleve dette og mange andre magiske øyeblikk i det karibiske havet! 
Hotellet har også både dykker- og snorkle muligheter. Mange i gruppene tidligere år har snorklet fra båt ute på de flotte korallrevene, rett i nærheten av hotellet. Vi har opplevd ville delfiner, store hav skilpadder samt en mengde fisk i alle regnbuens farger. Etter endt utflukt er ordene magisk, fantastisk og utrolig flittig brukt når de skal fortelle om sine opplevelser! Og noen har kanskje snorklet for aller første gang…

Tirsdag 3. november
I dag roer vi ned og lar gudinneenergien råde.  Vi rusler bort for å kose oss med god mat og drikke til lunsj på den sjarmerende strandrestauranten som har med utsikt utover det vakre turkisblå karibiske havet… 
Og vi nyter denne siste dagen på dette flotte hotellanlegget.

Onsdag 4. november
Vi reiser rundt lunsj tid til ferja som bringer oss tilbake til Playa Del Carmen. Her blir vi hentet av buss og kjørt til flyplassen i Cancun. Bussturen tar ca 1 times tid. Flyet vårt går 20:00 direkte til Paris og vi er på flyplassen rundt kl. 17.00 slik at vi har god tid. Vi har nattflyving til Paris og er hjemme på Gardermoen torsdag 5. november. Kl. 15:25. 
Kort oppsummert, dette er en helt unik reise hvor du får oppleve alle de viktigste og flotteste Mayastedene på Yucatan halvøya, samt noen av de flotteste hotellene og strendene som Mexico kan by på. Gjør drømmen din til virkelighet!

Faktaopplysninger:

Pris: 
Kun kr 17.300,- i dobbeltrom.
Enkeltromstillegg kr 4.900,-

Prisen inkluderer følgende:

 • All overnatting på meget bra hoteller, alle med svømmebasseng
 • Inkludert frokost
 • De siste 7 dagene er alle måltider og drikke på hotellene inkludert
 • Transport med behagelig turistbuss med aircondition
 • Guiding under reisen
 • Reading (for de som ønsker det) om tidligere inkarnasjoner i Mexico
 • Informasjon om hvordan man tar ned og integrerer de nye energiene

Prisen inkluderer følgende:

 • All overnatting på meget bra hoteller, alle med svømmebasseng
 • Inkludert frokost
 • De siste 7 dagene er alle måltider og drikke på hotellene inkludert
 • Transport med behagelig turistbuss med aircondition
 • Guiding under reisen
 • Reading (for de som ønsker det) om tidligere inkarnasjoner i Mexico
 • Informasjon om hvordan man tar ned og integrerer de nye energiene

Utgifter til mat og severdigheter.
I Mexico er det rimelig å spise ute på restaurant.  Du kan beregne under halv pris i forhold til norske priser. I og med at vi har all inklusive fra torsdag 29. oktober vil det bety små utgifter til mat under reisen. 
Beregn ca. 90 dollar til inngangs billetter totalt til alle severdighetene vi skal besøke ifølge programmet, samt 49 dollar til inngang på Xcaret parken, noe som er halv pris fordi vi bor på Grand Xcaret hotell og dette hotellet er tilknyttet parken.


Posted

in

,

by

Tags: