2017 – Reiseprogram Island

Blue Lagoon

Mandag 4. september
Dag 1
Vi ankommer Keflavik og starter dagen med et deilig bad i den Blå lagune. Vi må huske å pakke en ryggsekk med badetøy og ha den lett tilgjengelig. Vannet i lagunen holder behagelige 37-39 grader året rundt og få glemmer den eksotiske opplevelsen når de flyter behagelig rundt i det blågrønne vannet, omringet av damp og svart lava, samtidig som de puster inn den rene friske luften. Vi spiser lunsj i disse flotte omgivelsene før turen går videre til Hafnarfjördur og stopper ved den kjente Alveparken Hellisgerdi, vi kjører kystlinjen og kjører forbi Bessastadir der Snorre Sturlason bodde på 1200 tallet og som i dag er residens for den islandske presidenten.

Reykjavik

Vi kjører videre til Reykjavik der vi skal overnatte på Hotell Ørkin. På veien dit kjører vi innom Perlan som er også et kjent landemerke og er en roterende restaurant på toppen av byens vannreservoar, her får en 360 graders utsikt over byen. Vi tar også en rundtur gjennom Reykjavik så vi får beskue Harpa som er det nye konserthuset og er blitt byens nye smykke med sin vakre glassfasade. Hallgrimskirkja som er 74 meter høyt landemerke og blir hyppig brukt til konserter. Handlegaten Laugarvegurinn som er byens hovedpulsåre med spennende butikker og mange kunstgallerier.
Vi avslutter dagen med felles middag i Reykjavik sentrum.

Tirsdag 5. september
Dag 2
Etter en god frokost så er vi klar til å oppleve den obligatoriske Gyldne sirkelen, Islands mest besøkte attraksjoner. 
Tingvellir er Islands historiske sentrum og det var her Alltinget holdt sitt første møte i år 930. Her er det mye historie når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken Almannagjá hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forbrytelser. Stedet ligger naturskjønt til og innehar meget sterke energier.

Geysir er et verdenskjent fenomen hvor varmt vann spruter flere meter rett opp i lufta med korte mellomrom. En magisk opplevelse. På Geysirsenteret like i nærheten kan man lære mer om vulkaner og Islands geologi. 

Gullfoss er Islands mest berømte foss og ved solskinn lever den virkelig opp til sitt navn. Kaskader av vann fra den imponerende fossen henger i luften som fint regn og skaper praktfulle regnbuer. Gullfoss er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island og faller ned i elven Þjórsá. På vei til Aurora Lodge Hotel tar vi en tur innom Flúðir der vi finner Islands eldste ute badebasseng.

Onsdag 6. september
Dag 3
Etter god frokost så er det en lang strekning vi skal kjøre med mange inntrykk. Vi besøker Seljalandsfoss, fossen du kan også se fra baksiden. Den er mye fotografert og brukt i kalendere og reklame. Vi får også med oss regnbue fossen Skógafoss som er 25 m bred og 60 m høgt fossefall og ligger sør for Eyjafjallajökull. Vi stopper også ved Skógar folkemuseumet.
Vi besøker Vik for å se Reynisdrangar, en strand med flotte basalt-formasjoner. Ifølge legenden oppstod disse da to troll prøvde å dra en tremasters skute inn til land, men rakk det ikke før solen stod opp og forvandlet dem til stein. Det er også fin utsikt mot halvøya Dyrhólaey. Mot nord ser vi Myrdalsjøkul og vulkanen Katla som ligger underisbreen. 

Vi kjører til Skaftafell som er en del av Vatnajøkul nasjonalpark. Vatnajøkul er europas største isbre. Skaftafellsstofa er et informasjonssenter og kafe, der en og kan se en kortfilm om vulkanutbruddene de siste årene eller ta en lett spasertur i nydelige omgivelser til Svartifoss(ca. 2 t tur/retur). Vi kjører til isbre lagunen Jøkulsarlon. Breen kalver store isblokker av ulike størrelser som renner nedover elven og ut i havet. I elven kan du oppleve sel på nært hold. Vi overnatter på Milk Faktory Hotel på Høfn. I sentrum besøker vi restauranten nede ved havnen som er kjent for sin fantastiske hummeraften på islandsk vis.

Torsdag 7. september
Dag 4 
Vi nyter en sen frokost og kjører så til Djúpivogur et lite tettsted som har blitt kjent for sitt rike fugleliv og sin moderne skulptur «Eggene i gledes vik» som viser eggene til 34 ulike arter som finnes i område.
Vi besøker Stöðvarfjörður og «Steinsafn Petru» Her finner vi en stor og sjarmerende privatsamling av steiner og mineraler. Petra blei ofte ledet til sine stenskatter og innrømmet at de hadde nok en påvirkning på hennes gode helse…. Her er det mye å beskue både inne og ute så vi tar oss god tid. Like ved finnes vi Galleri Snærós som viser frem og selger kunsthåndverk fra Island. 
Vi overnatter i Fáskrúðsfjörður «den franske byen» Skiltene i byen er på fransk og islandsk. Mange tusen sjømenn fisket her hvert år i begynnelsen av 1900 og bygget de sykehus, kapell, og egen kirkegård for sine landsmenn. Sjarmerende lite tettsted med mye historie.

Fredag 8. september
Dag 5
Etter frokost kjører vi til Eigilstaðir for å handle inn lunsj som vi spiser senere ute i naturen. Turen går til Dettifoss, vi kjører langs Jökulsá á Fjöllum. Vannet fra fossen kommer fra Vatnajökul og er å regnet med å være den kraftigste i Europa.
Vi besøker de vakre steinformasjonene Hljóðaklettar (ekko klippene). Her finner vi vakre og verdenskjente basalsøyler som står som påminnelser om lavastrømmene som én gang fløt gjennom landskapet, og steintrollene Karl og Kerling.
Så går turen til sagnomsuste Ásbyrgi som er et enestående geologisk fenomen. Den hesteskoformede elvedalen er 3 km lang, 1 km bred og har opptil 90 meter loddrette klippesider. Mytene sier at dalen ble skapt av en av hovene til Odins åttebente hest Sleipner som kunne reise mellom dimensjonene. Vi går ned til dammen midt i dalen og nyter atmosfæren og kanskje sanser vi det skjulte folket som har sin bopel der…
Vi kjører rundt Tjornes halvøyen som skjuler en hemmelighet… nemlig fossiler. Klippen består av flere lag og de eldste er datert 2 millioner tilbake. 
Vi fortsetter til innsjøen Myvatn og Vogafjós Gjestehus der vi overnatter 2 netter.

Lørdag 9. september
Dag 6
Frokosten serveres 3 minutts gange fra gjestehuset og er du tidlig oppe (7:30) så kan du få med deg melking i fjøset som ligger vegg i vegg med restauranten. Du kan også få smake lunken melk rett fra spenen… Vogafjós er kjent for sine lokale produkter, god mat og enestående lokaler.

Etter frokost så går turen til Dimmuborgir. Dimmuborgir ligger i et fantastisk lavalandskap med tårn, spir og hvelvinger hvor vi kommer til en utrolig lavaportal kjent under navnet Katedralen. Her er det mulig å få kontakt med alvefolket… I islandsk folklore heter det seg at Dimmuborgir er et forbindelsespunkt mellom jordens ytre og indre regioner. I nordiske kristne sagn blir det sagt at dette var stedet der satan landet da han ble kastet ut av himmelen, og «helvetes katakomber» ble skapt. Bruk din egen intuisjon eller fantasi til å utforske dette spennende landskapet. 

Námaskard, en stor åpen dal med dampende gjørme- og boblende svovelhull i mange forskjellige farger. På folkemunne er stedet døpt «Djevelens Kjøkken». Deretter skal vi oppleve et vulkankrater som oppsto ved et stort utbrudd på 1700 tallet. Navnet er Viti og krateret har en grønn sjø i bunnen.
Vi utforsker området rundt Myvatn, et av de mest fascinerende stedene på Island. 

Det er verdensberømt for sin skjønnhet, sitt fugleliv og sitt geologiske særpreg.Vannet i sjøen kommer hovedsakelig fra varme og mineralholdige underjordiske kilder. Sjøen er bare 2-4 meter dyp og gir usedvanlig gode levevilkår for insektslarver, fisker og fugler. 
Hva med å avslutte dagen med spa i Mývatn Nature Baths? De har åpent til kl 24 og er det en fantastisk opplevelse å ligge på ryggen i varmt basseng å nyte Nordlysenehvis vi har hellet med oss. Plassen er helt på høyde med orginalen «den blåe lagune».

Søndag 10. september
Dag 7
Etter frokost så går turen videre til Goðafoss (Gudenes foss), en av de mange spektakulære fossene på Island. Det var her lovsigemannen Þorgeir Þorkelsson Ljósvetningagoði, etter at kristendommen ble vedtatt ved Alltinget i år 1000, kastet sine hedenske gudesymboler i fossen som resulterte i at fossen ble splittet i to. 

Vi kjører videre til Akureyri som er den største byen etter Reykjavik (hvis du ser vekk fra antal innbyggere, da er den 4 størst). Her besøker vi den botaniske hagen Lystigarðurinn, en av Margit Sandemo’s favorittplasser på Island. Det blir også litt tid til fri disposisjon i Akureyri. I sentrum finner du mange restauranter, gallerier og sjarmerende bebyggelse. Vi kjører et godt stykke når vi forlater Akureyri og på veien kjører vi gjennom Öxnadalur som er kjent for sine kraftige og spesielle energier, vi finner en passende sted å stoppe så vi får beskue det mektige fjellet Hraundrangar. Vi overnatter på Hotell Laugarbakki som har utsikt til Miðfjarðará som er en av Islands mest berømte lakseelver. På hotellet finner vi alt vi trenger, også en Heitipottur (badestamp).

Mandag 11. september
Dag 8
Etter god frokost går turen videre til fjellet Helgafjall (88m høy), som helt fra de første bosetningene på Island har blitt regnet som hellig. Bosetteren Torulf fra Mosterøy i Norge var den som oppdaget Helgafjalls magiske egenskaper. I århundrer etterpå har fjellet blitt benyttet til «vision quests». 
Vi kjører til Stykkishólmur. Stykkisholmur er en sjarmerende fiskelandsby som byr på en vakker utsikt over fjorden Breiðafjördur. Den er ofte omtalt som hovudstaden på Snæfellsnes. Plassen har en 400 gammel historie som handelsplass og er det mange gamle hus som har blitt pusset opp til sin opprinnelse. Det finnes blant annet «det norske huset». Vi spiser lunsj her i et av de sjarmerende husene ved havnen. 
Nå beveger vi oss i retning vestover inn i det magisk landskapet til Snæfellsjökull nasjonalpark. Breen og fjellet har i mange århundrer fascinert det Islandske folk som har tillagt vulkanen og breen overnaturlige og skjulte krefter. Stedet er verdenskjent gjennom den franske forfatteren Julius Verne sin bok «En reise til jordens indre».

Vi stopper ved Kyrkjufell og ved Skarðsvík strand som er flotte motiver på veien. Halvøya Snæfellsnes er betegnet som «Island i miniatyr» Et vakkert landskap med jøkulen i sentrum og det hele omringes av en nydelig kystlinje, frodige marker og dramatiske lavafelt som er en fryd for øyet. Vi bur midt i denne magiske verden på Arnarstapi.

Tirsdag 12. september
Dag 9
Etter en god frokost kjører vi til Malariff fyr og går en spasertur langs stranden til de vulkanske søylene Londrangar og ender på Svalþúfu (ca 2km). Det er mange fine steder å besøke i området og vi lar været, tiden og intuisjonen legge planer for dagen. 
Steder vi kan besøke er Djúpalón, med de svarte stein perlene. Mary’s Spring der det sies at Jomfru Maria viste seg i år 1230, Saunghellir (syngende grotte), ”Reisen til jordas indre”, en unik opplevelse og en guidet tur til Vatnshellir. Her må vi ha varme klær, godt fottøy og votter. Hjelm får vi utdelt. 
Vår siste natt har vi sammen i Keflavik som er 10 minutts kjøring fra flyplassen. Det er ca 3 timers kjøring til Keflavik fra Arnarstapi og vi satser på å komme dit før kveldsmat.

Onsdag 13. september
Dag 10
Avreise til flyplass ca 3 timer før avgang.
Hotellet ordner med transport.
Det bemerkes at endringer i det oppsatte program kan forekomme.

Priser Island 2017

Rundreise og overnatting kun kr. 18.900,-
Flyreisen Norge – Island t/r.,
 samt inngangsbilletter, kommer i tillegg.

Viktig ! Påmelding m/ betalt depositum kr. 2000,- må gjøres før 1. juni 2017

Begrenset antall plasser – max 16 deltagere.
Enkelte hoteller på Island blir fort fullbooket, så ved påmelding etter 1. juni kan vi IKKE garantere at det er mulig å finne plass.

Island – Rundtur 4-13. september 2017
Prisen inkluderer

• Transport på Island med bil, fra flyplassen ved innreise og til siste kveld. 
• 9 overnattinger i dobbeltrom og med frokost. 
• Guide på Island
• Inngang til den blåe lagunen
I tillegg kommer:
• Flybilletter Norge – Island
• Måltider utenom frokost
• Inngang til div. bad og severdigheter, ca. kr. 500,-.

Vi er behjelpelig med og booke flybilletter for deg.

Billige flypriser til Island fra Oslo pr. 07.02.2017 med tidspunkt vi anbefaler:SAS :      Utreise: Mand. 4.sept   kl 10:15- ank. 11:00  878 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 11:40- ank. 16:15  836 NokNorwegian: 
   Utreise: Mand. 4.sept kl 07:00- ank. 10:35  961 Nok
   Utreise: Mand. 4.sept kl 08:00- ank. 10:35  961 Nok
   Hjemreise: ingen avganger på onsdager
Icelandair:    Utreise: Mand. 4.sept   kl 08:25- ank. 09:05  630 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 01:10- ank. 05:40  836 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 07:50- ank. 12:20  1226 Nok

Billige flypriser til Island fra Bergen pr. 07.02.2017 med tidspunkt vi anbefaler:SAS :     Utreise: Mand. 4.sept   kl 06:15- ank. 09:45  1213 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 11:40- ank. 17:50  2038 NokNorwegian:   Utreise: Mand. 4.sept kl 10:15- ank. 10:35  609 Nok
   Hjemreise: ingen avganger på onsdagerIcelandair:   Utreise: Mand. 4.sept   kl 07:00- ank. 09:05  1634 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 01:10- ank. 08:55  1685 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 07:50- ank. 14:35  1935 Nok
Billige flypriser til Island fra Stavanger pr. 07.02.2017 med tidspunkt vi anbefaler:SAS :      Utreise: Mand. 4.sept   kl 07:00- ank. 11:00  1213 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 11:40- ank. 18:05  1155 NokNorwegian:   Utreise: Mand. 4.sept kl 07:00- ank. 10:35  961 Nok
   Utreise: Mand. 4.sept kl 08:00- ank. 10:35  961 Nok
   Hjemreise: ingen avganger på onsdagerIcelandair:    Utreise: Mand. 4.sept   kl 06:00- ank. 09:00  1733 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 01:10- ank. 07:55  1935 Nok
   Hjemreise: Onsd. 13.sept kl 07:45- ank. 15:25  1770 Nok

Reisende fra Trondheim anbefales å reise dagen før og fly fra Gardemoen.

For spørsmål kontakt:
Reiseleder: Elisabet Frostadottir
Telefon: +47 975 95 803


Posted

in

,

by

Tags: