2017 – Reiseprogram: USA rundtur i Utah, Arizona, Sedona og Hawaii

3. – 20. oktober 2017 

Reiseprogram

Tirsdag 3. oktober (DEL 1 STARTER HER)
Avreise Gardermoen tidlig på dagen med ankomst Phoenix USA samme kveld (9 timers tidsforskjell). Man kan også reise tur/retur fra Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim hvis man flyr med KLM via Amsterdam.
Etter en lang flyreise innlosjeres vi på hotell i Phoenix.

Onsdag 4. oktober
Vi kjører fra Phoenix ut på vår rundtur i statene Arizona og Utah til Hopi indianernes reservat. Her blir vi guidet av en lokal hopi indianer på et av Hopienes hellige steder og opplever gamle indianske helleristninger på et sted med enorme energier, og her vil vi også prøve å få til en tromme seremoni. Vi skal videre besøke Hopi Prophecy Rock som er sett av mange tusener på Youtube. Hopi indianerne er det indianske folkeslaget som har tatt best vare på sin kultur, og arven fra forfedrene blir videreført igjennom gamle ritualer. De sier at deres stammes oppgave her på jorden er å bringe ubetinget kjærlighet til mennesker, dyr, planter og moder jord. Ved å be og gi daglig kjærlighet til plantene får de planter til å gro og bli store å flotte i tørr ørkensand uten vanning. Et møte med disse menneskene gjør varig inntrykk. Gled dere! Vi overnatter på Hopi indianernes hotell.

Torsdag 5. oktober
Vi kjører vi en snartur innom Canyon de Chelly slik at dere får se denne spesielle Canyonen fra flotte utsiktspunkt og høre historien om hva som hendte her. Så går ferden videre opp til Kayenta og inn mot magiske Monument Valley hvor mang en gammel westernfilm er spilt inn med disse naturskjønne bakgrunns kulisser. Vi kjører så gjennom flott landskap til Bluff og innlosjeres på vårt hotell, før vi på ettermiddagen drar inn i Valley of the Gods magiske landskap. Vi håper vi får se den flotte solnedgangen der fargene i fjellene endrer seg i takt med at mørket og stjernene kommer. Så når leirbålet tennes og trommene spiller opp, vil vi kunne kjenne magien vibrere i dette fantastiske landskapet i Utah.

Fredag 6. oktober
Hvis værgudene er med oss, så drar vi ut igjen til Monument Valley for å se kanskje verdens flottest soloppgang. Etterpå drar vi til Navajo nasjonal monument og vandrer ned i en flott dal, hvor vi ender på en utsiktsplattform og ser ned i en gammel Anazasi bosetning under et klippefremspring. Her er et av ur stedene hvor Anazasiene holdt til, forfedrene til indianerne vi i dag kjenner. Hopi indianerne mener at det er herifra deres forfedre kom fra. Uansett, mange hadde sterke energiopplevelser her på fjorårets reise. Så går ferden videre og dere oppleve et av jordens store underverker Antelope Canyon. Underverket er faktisk en liten underjordisk canyon, som de fleste fotografer i verden ønsker å besøke, se bare på bildet under, dette er helt unikt og litt av en opplevelse. Indianeren Bearcloud som vi skal treffe i Sedona senere sier følgende: Dette er kanskje verdens fineste naturopplevelse. Vi skal bokstavelig inn i moder jord i et landskap som tar pusten fra deg. Etter Antelope Canyon kjører vi via Page til Kanab og overnatter der.

lørdag 7. oktober

Bryce Canyon i Utah

I dag kommer det på ny en meget spennende dag. Vi kjører til unike Zion og Bryce Canyon. De neste dagene skal dere få se og vandre i de mest fantastiske landskapene og Canyons USA kan by på, høydepunktene kommer på hver stopp fremover nå.

Søndag 8. oktober
Da blir det grande final i dag med avslutning i Grand Canyon, muligens verdens største underverk. Dette er ekstremt stort. Canyonen er 3 mil på det bredeste og utsikten er fenomenal. Helt tilslutt skal dere få se verdens mest sette IMAX film om Grand Canyon. Gled dere, dette blir bokstavelig sett stort. Etterpå drar vi til Sedona.

Mandag 9. oktober
Sedona er USAs spirituelle og åndelige hovedstad. En sjarmerende og spennende småby med en vakker natur rundt seg som kan ta pusten fra de fleste. De særegne røde fjellene og den utrolige energien som finnes her kommer garantert til å gjøre noe med oss alle i løpet av oppholdet vårt her.
Denne dagen bruker vi til å oppsøke noen av Sedonas berømte vortex-steder.
Mens energien i ”leylines” (energibaner) går strakt frem gjennom landskapet, fungerer vortex energiene på den måten at det danner seg en stor spiral over og rundt enkelte fjell. Det vil si at energien går i ring rundt fjellet. De fleste har kanskje sett en liten skypumpe eller virvelvind, og slik går også energien i en vortex.

Tirsdag 10. oktober.

Det er 3-4 meget spesielle canyons rundt Sedona, med vakker og spesielle energier. Det går mang en historie om spirituelle opplevelser som mennesker har opplevet her inne i disse naturperlene.
Vi bruker denne dagen til å besøke West Fork som er en utrolig vakker canyon hvor vi vandrer oppover langs en liten elv med flere flotte badekulper. Energiene her inne er utrolige, og mange deltakere på tidligere reiser har hatt store åndelige opplevelser her.

Det blir også tid i dag til å besøke noen av Sedonas spennende butikker. Her finner du blant annet et enormt utvalg av alternative ting så knip godt igjen på lommeboka for her er det mange fristelser… Denne kvelden skal vi også prøve å få til en flott trommereise. Foruten oss kommer sikkert mange av de indianske åndene på besøk, så dette kan bli en spennende opplevelse.

Onsdag 11. oktober
Vi starter denne dagen med en ny flott morgentur i Sedonas praktfulle energilandskap. Og etterpå håper vi å få til en omvisning i det kjente galleriet til indianeren Rod Bearcloud. Bearcloud er en berømt indiansk billedkunstner, og jeg tipper at hans indianske billedmotiver vil treffe deg også rett i hjertet. Et av Bearclouds bilder henger faktisk i FN- bygningen i New York. Tid til å titte innom noen av de spennende butikkene i dette området som heter Tlaquepaque blir det også, før vi utpå dagen drar og besøker Healing Wolf. Hun er en fantastisk indianerkvinne med et stort hjerte som driver et rescuecenter for ulver. Vi håper vi er like heldige som på tidligere reiser slik at vi kommer inn i innhegningene til ulvene for å få nærkontakt og kunne klappe og kose med ulvene. For flere av deltagerne i fjor ble dette reisens høydepunkt! Og det var det også for meg personlig, møtet med ulven, vinne dens tillit og få kjenne på urkraften som ulven besitter.. Det er et av mitt livs største høydepunkt. Og kanskje kan vi ha en sweatlodgeseremoni her også på dette spennende stedet.

Torsdag 12. oktober
Vi får oppleve en vakker soloppgang, mens vi hilser Sedona farvel for denne gang og kjører til vårt hotell i Phoenix og er framme utpå formiddagen. Mang en deltaker på tidligere reiser har felt en tåre når vi drar. Det føltes trist å måtte dra fra denne sjarmerende byen med det særegne og vakre landskapet som vinner manges hjerter etter et opphold her. Som dere skjønner dette er en reise hverken sjelen eller din fysiske kropp noen gang vil glemme. Og mange lengter tilbake igjen…

Fredag 13. oktober (Del 2 STARTER HER)
Det blir tidlig avreise for de som drar hjem til Norge fra flyplassen i Phoenix.
På grunn av den store tidsforskjellen (9 timer) lander vi i Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund eller Trondheim onsdag 5.oktober.

De som har med del 2 i programmet drar 8 dager til Hawaii med direktefly kl. 10:40 med ankomst Maui kl.14:09.
Hawaii er en av jordens kraftigste energiplasser og vi har valgt øya som var Wayne Dyers hjemsted, øya Maui som nylig er blitt kåret til verdens vakreste øy. Og her finnes det mange helt spesielle energisteder! Ifølge Hawaiis urbefolkning stammer øyas navn tradisjonelt fra halvguden Mâui, som ifølge en legende hevet Hawaiiøyene opp av havet. Etter ankomst til flyplassen i byen Kahului kjører vi til vårt hotell som har en flott beliggenhet rett ved stranden og med en nydelig utsikt!

Lørdag 14. oktober

I dag roer vi ned etter reisen med sol og bad, og bruker dagen til stille meditasjon og integrerer alt vi har opplevd på reisen hittil slik at vi er klare til å møte morgendagen med blanke ark. Det er hele 12 timers tidsforskjell mellom Norge og Hawaii, de ligger 12 timer bak oss i tid, så vi trenger ytterligere litt akklimatisering.

Søndag 15. oktober
Mange spirituelle mennesker mener at Hawaii’s øyer har en spesiell frekvens, de vibrerer på den 5. dimensjonale frekvensenergi. Og i dag reiser vi til øyas topp og besøker Haleakala Crater på øyas største vulkan som ligger i over 3000 meters høyde. Soloppgangen her er magisk og man føler at man sitter på toppen av jordkloden. Og her kan man få oppleve ildgudinnens herjinger, og kanskje få kontakt med henne selv under meditasjonen på toppen… Mange opplever en indre fred og en spesiell stillhet her i ett med elementene. Og hva er vel mer stemningsfullt enn å få oppleve dette i en magisk soloppgang. Men husk å ta med varme klær denne dagen, for vi er høyt over havet og det kan blåse kaldt på toppen! Etterpå drar vi ned til Kula Lodge sin meget sjarmerende restaurant og nyter en deilig frokost med fantastisk utsikt over deler av øya. Stedet har en flott hage vi kan rusle rundt i etter frokost og et galleri med lokale kunstnere som er verdt et besøk.

Haleakala vulkan på Maui Hawaii

Mandag 16. oktober
Tidlig i dag kjører vi den sagnomsuste og ekstremt svingete Hana Highway når vi skal til Bamboo Forest. I dag skal vi oppleve den magiske babusskogen når vi skal gå The Pipiwai trail som er en ca. 3 kilometer lang sti som ligger helt syd på øya. I enden av stien kommer vi inn til flotte Waimoku falls, som er et stort fossefall på hele 122 meter. Langs stien finner vi underveis flere kulper med små fossefall. Bamboo forrest ligger i navnet, det er en helt spesiell bambusskog og her inne er det virkelig helt spesielle energier.
Når vi er vel nede igjen så rusler vi ned stien til havet og der finner vi Birthing Pools. Fra gammelt av reiste urbefolkningen til dette hellige stedet for å bli d¸pt av havet. Her kan du gjøre din re-birth inn i f.eks. den 5 dimensjonale frekvensenergi. Du kan også svømme i de naturlige bassengene som er skapt i lavasteinen her ute, men det er ikke alltid det er lov å bade her av sikkerhetsmessige hensyn. Da setter vi oss på klippene i den salte sjøsprøyten og mediterer til lyden av det brusende havet mens vi får en lett saltvannsdusj av med bølgene som slår mot land…
Etterpå reiser vi ut til Ho´okipa beach som er vindsurfernes paradis på Maui. Her følger vi surferne fra land og ser hvordan de danser på bølgene før vi inntar en bedre lunsj i den maleriske lille byen Paia som beskrives av mange som den cooleste byen på Maui. Her er det også noen små trivelige butikker å besøke… og deilig iskrem å få kjøpt…

Tirsdag 17. oktober
I dag kjører vi nordover på øya til den sjarmerende byen Lahina. Her finner vi en god frokost/lunsj restaurant som serverer tradisjonell Maui mat. Den ligger flott til med utsikt over havet. Senere drar vi ut på en meget spesiell plass på klippene som heter Nakaleie Point. I dette naturskjønne område finner vi en spennende stein labyrint som blir flittig brukt av spirituelle mennesker. Her kommer vi i kontakt med selveste ur-energien på Maui. Vi fortsetter deretter videre til Hawaii Nature Center og Lao Valley State Park hvor vi kan vandre på spennende stier i en eksotisk og tropisk natur.

Onsdag 18. oktober
Vårt leilighetshotell ligger flott til i Kihei med en herlig strand rett foran hotellet. På denne stranden hadde fjorårets gruppe tilhold nesten hele døgnet. Vi startet med morgen bad rett før soloppgang og avsluttet hver kveld med solnedgangen i rundt 28 graders varmt hav, etter jevnlige dukkerter og svømmeturer i løpet av dagen. Og det kommer vi helt sikkert til å gjøre på årets reise også! De som ønsker shoppingmuligheter for å se om de finner noen spennende butikker anbefales å reise inn til Kahului, som er en kort tur med buss eller taxi unna hotellet.

Torsdag 19. oktober
Den kjente spirituelle forfatteren Wayne Dyer, som døde i 2015, bodde på Maui. Energica har utgitt mange av hans bøker og han er en stor åndelig lærer. I dag vil nok mange nyte sol og bad denne siste dagen før avreisen hjem og gjøre oss klare til å møte høst/vinteren i Norge.

Fredag 20. oktober
Da er dagen kommet for avreise hjem igjen. Vi koser oss hele dagen frem med sol og bad og tenker på alt det flotte vi har opplevd sammen på denne magiske reisen. Avreisen er ikke før på kvelden, hvor vi har nattfly fra Maui til USA, før vi flyr videre hjem til Norge hvor vi lander først søndag 22. oktober på grunn av den store tidsforskjellen vi må ta igjen, da Hawaii ligger 12 timer etter oss i norsk tid.

Priser: Delprogram 1 – 2. i Dobbeltrom pr. person
1. Rundtur Utah, Arizona, samt Sedona 3. – 13. oktober kr 12.800,-
2. Maui Hawaii 13. – 20. oktober kr. 9.800,-
De som tar hele reisen fra 3. – 20. oktober får kr. 3000,- i rabatt,
Del 1 og 2 koster da til sammen kun kr. 19.600,-
Enkeltromstillegg: Be om pris.

Hotell rommene i USA er ekstra store, det er to store dobbeltsenger på hvert rom så man kan faktisk være inntil 4 personer pr. rom. (Vi har kun 2 pr. rom på våre reiser) I USA har man derfor ikke enkeltromsrabatt, der koster rommet det samme om man er 1 eller 4 personer og derfor blir enkeltrom dobbelt så dyrt ved overnattinger.
På Hawaii bruker vi et leilighetshotell, med fantastisk beliggenhet rett på stranden. Her er det to ulike størrelser på leilighetene, den største har to soverom og to bad. De minste har ett soverom og sovesofa i stua, Så det er muligheter for eget soverom og bad, men man deler kjøkken, stue og balkong. Litt avhengig av type leilighet. Leilighetene har høy standard med alt av aircondition, wifi, alt utstyr som trengs på kjøkken og i stue, vaskemaskin, strandutstyr og møbler på balkongen. Vi har selvhushold, kjøper inn mat og lager maten selv i hver leilighet. Det er ikke restaurant på hotellet, men flere muligheter i nærheten.

Flyreiser:
Flybilletter bestilles vanligvis i august da flyselskapene har gode kampanjepriser til høstens flyreiser. Med KLM kan man reise fra Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim med utreise til Phoenix og hjemreise fra Phoenix eller Kahului på Maui Hawaii. Til Hawaii trenger man i tillegg en enkeltbillett direkte fra Phoenix til Hawaii med US Airways. Samlet flypris i 2016 på alle flybillettene inklusive Hawaii lå totalt på ca. 9.800,- kroner. Så regn med rundt kr. 10.000,- i flybilletter totalt.
Flyprisen til og fra Phoenix koster rundt kr. 5 – 6.000,- hvis man velger Delprogram 1. og ikke tar med Hawaii.

Prisen inkluderer følgende:

  • All overnatting på gode hotell/motell – Leiligheter på Hawaii.
  • Transport med 15 seters minibuss under oppholdet
  • Guiding under reisen
  • Reading for de som ønsker det (om dine tidligere Indianske inkarnasjoner i
    Amerika)

Prisen inkluderer ikke:

  • Flybilletter Norge – USA.
  • Måltider under reisen
  • Inngangsbilletter til severdigheter vi bes¸ker og seremonier (utgjør ca USD 150)
  • Indianske seremonier f.eks Sweatlodge, trommereise eller besøk hos ulvene/Healing Wolf.

Utgifter til mat og severdigheter.
I USA er det fremdeles rimelig og spise ute på restaurant, jfr norske priser, samt at vi ofte får mye større porsjoner i forhold hva vi er vant med i Norge. Vi spiser rimelig underveis på hele reisen og på del 1 har vi noen steder muligheter til å lage enkel mat på rommet. På Hawaii har leilighetene fullt utstyrt stort kjøkken.
Utgifter til severdighetene er vanskelig og beregne, men regn med mellom 100 – 200 dollar avhengig av lengden du velger på reisen.

NB: Det kan komme endringer i det oppsatte programmet. Dagsprogrammet i Sedona kan det også bli justeringer på underveis, siden vi alltid tilpasser oss været for å få best mulig utbytte av dagsturene.

For spørsmål kontakt Total Helse:
Reiseleder: John GursliMail: 
Telefon: +47 410 25 629   


Posted

in

,

by