2018 – Reiseprogram til Israel, Palestina og Jordan

2. – 12 mars 2018

Fredag 2. mars
Felles avreise fra Gardermoen med Turkish Airlines kl. 11:40 via Istanbul til Tel Aviv. Vi innlosjerer oss på vårt hotell nær flyplassen sent på kvelden.

Lørdag 3. mars
Etter frokost drar vi fra Tel Aviv gjennom en vårblomstrende ørken til den Israelske byen Eilat i Aqaba bukten ved Rødehavet. Her krysser vi grensen til Jordan og kjører den korte veien til vårt hotell de tre neste nettene, fantastiske Mövenpick Resort & Spa. Her skal vi virkelig lande behagelig med sol og bad, nydelig mat. Her skal vi knytte gruppeenergien sammen, mens vi benytter oss av det fantastiske SPA anlegget. Klikk her for å se hotellets nettside. Eller sjekk ut hotellets flotte brosjyre(NB: Klikk på lenken, deretter på ikonet for å bla fremover i den digitale brosjyren. Krever Flashplayer gratis programvare).

Søndag 4. mars

Dette særegne hotellet er et godt sted å være for solhungrige nordmenn. Her skal vi kose oss og nyte dagene. Her finnes flotte svømmebasseng som ender på en nydelig sandstrand med mange muligheter for ulike aktiviteter – noe for enhver smak. Dagen er din.

Mandag 5. mars
Petra ble kåret til et av verdens nye 7 underverk i 2007. Over 100 millioner mennesker stemte i avstemningen. 
I dag skal vi reise dit, og du kommer til å bli mektig imponert og muligens målløs – dette stedet er helt fantastisk. Vi reiser tidlig, og tilbringer hele dagen her frem til solnedgang. Da reiser vi tilbake til hotellet, og kanskje rekker vi et kveldsbad i Rødehavet når vi er tilbake…

Tirsdag 6. mars
Vi benytter hotellets fasiliteter på formiddagen før vi forlater Jordan og drar over grensen til Israel og videre inn i Palestina. I dag skal vi se på Dødehavet med den sagnomsuste byen Jeriko. Hvis ikke området er avsperret for ferdsel ser vi på muligheten til å komme inn i Qumran området hvor de 800 dødehavsrullene ble funnet i totalt 11 huler. Og dette var også området hvor Esseerne holdt til.

Onsdag 7. mars

I dag besøker v i Betlehem, etter sigende Jesus fødested og et av Judeaørkenens hellige steder. Betlehem ligger også i Palestina, på Vestbredden, men vi kjører trygt på israelske veier og vår lokalkjente guide vet hvilke deler av byen vi skal besøke.  

Torsdag 8. mars
Den legendariske byen Jerusalem har mange severdigheter. Vi bruker dagen her og tar til oss all kunnskapen guiden vår Zeev Ben Arie deler med oss. Dette blir spennende!

Fredag 9. mars

Vi kjører videre nordover mot Galilea sjøen – Palestina med alle de kjente kristne stedene. Døperen Johannes (John the Baptist) og Esseerne… Vi har alle linker i våre sjels inkarnasjoner til disse sagnomsuste historiene. Vi dykker sammen inn i mysteriene for å erindre hvor og hvem vi en gang hadde tilhørighet til.

Lørdag 10. mars
Vi besøker Nazaret og Mount Tabor, Drusernes hellige sted, samt Golanhøydene med en av verdens eldste steinsirkler.

Søndag 11. mars
Den mystiske byen Zefat som er Jødenes og Kabbalaens høyborg besøker vi i dag før vi reiser tilbake til Tel Aviv, Israels hovedstad for litt sightseeing og overnatting til neste dags hjemreise.

Mandag 12. mars
Tidlig avreise Tel Aviv – Oslo Gardermoen via Istanbul. Vi lander på Gardermoen 16:30

Det kan bli mindre endringer i det oppsatte programmet.


Faktaopplysninger:Israel er et meget dyrt land å reise i, men vi har presset prisen maksimalt her for at deltakerne på denne reisen skal få mye for pengene.

Reisen koster kun kr 15.800,- ved påmelding før 01.02.2018
Depositum: kr 2000,- ved påmelding.  Etter 01.02.2018 pristilbud på forespørsel ved ledig kapasitet.
Enkeltroms-tillegg (hvis mulig)  kr 4.000,-
Energica medlemmer får kr 1000 i rabatt – netto pris blir da kr 14.800,-
  Prisen inkluderer: 
• All transport i Israel – Jordan med minibuss under reisen. 
• Overnatting på gode hoteller med frokost.
• Guiding og alle inngangsbilletter til de ulike severdighetene er inkludert.
Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter tur/retur  Oslo Gardermoen – Tel Aviv.
Vi er behjelpelige med å bestille flybilletter. Pris pr. 13.01.2018 i underkant av kr. 3000,- totalt.

For spørsmål kontakt:
Reiseleder John Gursli, mail: 
Telefon: +47 410 25 629   
Assistent: Astrid P Jenssen, mail: Telefon: +47 481 97 712
Lokal reiseleder: Vår israelske guide Zeev Ben Arie og John Gursli i samarbeid med de lokale guidene vi må benytte på Petra.

NB: Det kan komme enkelte justeringer i det oppsatte programmet, først og fremst dag og tidsendringer avhengig av hvilke opplegg vår Israelske guide synes er best når vi er der nede.

Opplev
• Nasaret med Taborfjellet, drusernes hellige sted.
• Galileasjøen – Palestina med de kjente kristne stedene.
• Golanhøydene med en av verdens eldste steinsirkler.
• Den mystiske byen Zefat, jødenes og kabbalaens høyborg.
• Jerusalems fantastiske severdigheter.
• Betlehem og Judeaørkenens hellige steder.
• Dødehavet med den sagnomsuste byen Jeriko.
• Magiske Petra i Jordan, et av verdens underverker.


Posted

in

,

by