2019 – Reise til Israel, Jordan og Palestina

Israel 20. – 25. mars 2019
Israel, Jordan 20. – 28. mars 2019
Hele reiseprogrammet 20. mars – 3. april 2019

Den historiske byen Petra er helt fantastisk. Dette blir et eventyr!

Bli med på en fantastisk rundreise til det hellige land. Pust inn luften og kjenn på energiene på de bibelske stedene vi har lært om og som de fleste av oss har et forhold til gjennom barnetroen. Vi har med oss Israels mest kjente guide Zeev Ben Arie som er ledende ekspert på religion, gamle kulturer, mystikk, spirituelle og esoteriske tradisjoner. Vi besøker fantastiske og helt unike energisteder i Israel og Jordan og i tillegg får du fem avslappende dager med sol og bad på et nydelig 5-stjerners hotell ved Rødehavet, Mövenpick Resort & Spa i Taba.

Program

Onsdag 20. mars
Felles avreise fra Gardermoen kl. 09:15 med Norwegian direkte til Tel Aviv, 5 timers flight med ankomst 15:10.
Vi kjører til et spennende sted på utsiden av Tel Aviv oppe på en høyde med utsikt over byen, hvor vi finner store megalittstener som viser spor av meget gamle sivilisasjoner. Etterpå drar vi til området ved Galileasjøen og innlosjeres der for de neste to dagene.

Torsdag 21. mars
Etter frokost drar vi ut på spennende eventyr. Først til byen Akko hvor de har gravd frem og restaurert den gamle bydelen fra Jesu tid. Akko var den sentrale porten inn i Israel i tidligere historiske tider for alle som kom sjøveien gjennom Middelhavet. Hit kom pilgrimer, statsfolk, tempelriddere i generasjoner for å besøke, kjempe om eller frigjøre den hellige by Jerusalem. Senere på dagen vil besøk i byen Nasaret stå sentralt med den flotte Maria kirken, samt besøk på en meget spesiell plass hvor vi får et dypt og godt inntrykk av Marias liv gjennom musikk og film – en virkelig godbit som gir gjenklang dypt inn i din sjel.

Fredag 22. mars
I dag besøker vi områdende rundt Galileasjøen med alle de kjente kristne stedene. Her går vi i Jesus og disiplenes fotspor, samt til et fantastisk energisted oppe på Golan høyden, kanskje verdens eldste og største steinsirkel. Så har vi gåten Nimrod Fort som viser vegger av enorme steiner som datidens mennesker umulig har kunnet laget med datidens teknologi. Er vi her på sporet etter kjempene – gudesønnene – som bibelen har flere beretninger om. Det er så mye spennende og se i Israel og vår eminente Israelske guide Zeev Ben Arie er et levende leksikon og har enormt med kunnskap. På ettermiddagen kjører vi til Jerusalem og innlosjeres der.

Photo of Galgal Refa’im via Wikimedia Commons.
Luftfoto av den enorme steinringen Rugum Hiri oppe på Golan høyden, et ekstremt energipunkt.

Lørdag 23. mars
Jerusalem er sentral i både jødedommen, kristendommen og islam og kan vel sies å være verdens helligste by. Jerusalem har mange attraksjoner og severdigheter. Vi kan nevne Klagemuren med tempelhøyden og den kjente Al-Aqsa moskeen, Golgata, gravkirken som er bygget på stedet hvor Jesus skal ha blitt korsfestet, samt hans gravplass og andre kjente bibelske steder. Vi bruker dagen her og tar til oss all kunnskapen guiden vår Zeev Ben Arie deler med oss. Vi bor mitt i Gamlebyen. Dette blir spennende!

Søndag 24. mars
Tidlig morgen før det store turistkaoset reiser vi og besøker hagen i Getsemane hvor Jesus` siste dramatiske døgn før korsfestelsen utspant seg sammen med disiplene. Getsemanehagen ligger ved foten av Oljeberget som vi også besøker sammen med kapellet som er bygd over det punktet hvor Jesus steg opp til himmelen. Om man er kristen eller ei, så er dette en historie som er usedvanlig spennende både å se og oppleve, og som millioner av mennesker fra hele verden valfarter til Jerusalem for å oppleve en gang i livet.

Dette blir nok en ultraspennende dag hvor vi drar innom fødselskirken i Betlehem før vi kommer til Dødehavet med den sagnomsuste byen Jeriko og stedet til Døperen Johannes (John the Baptist). Vi har alle linker i våre sjels inkarnasjoner til disse sagnomsuste historiene vi skal oppleve i dag. Vi dykker sammen inn i mysteriene for å erindre hvor og hvem vi en gang hadde tilhørighet til.

Så går ferden til Qumranområdet hvor de 800 dødehavsrullene ble funnet i totalt 11 huler. Dette er min favorittplass, restene av byen Qumran, Esseernes høyborg. Vi overnatter så på hotell ved Dødehavet. Det blir nå mulig hvis flere ønsker det å reise tilbake til Tel Aviv for overnatting og fly hjem til Norge mandag 25. mars for de som ønsker kun del 1 av programmet.

Mandag 25. mars
Vi nyter første del av dagen med sol og bad frem til utsjekk fra hotellet ved Dødehavet rundt 500 meter under jordas havnivå. Å bade i Dødehavet er et bad du garantert vil huske resten av ditt liv. Det er ekstremt salt og du flyter rundt som en kork, en utrolig morsom opplevelse. Etter utsjekk av hotellet, kjører vi videre ned Jordan Dalen til Eilat og krysser grensen inn i Jordan og kjører til Petra for innlosjering på hotellet vårt der.

I Dødehavet er det en enorm oppdrift, her trengs ingen svømmekunnskaper.

Tirsdag 26. mars
Spenningen stiger da vi drar inn til den sagnomsuste byen Petra som er et av verdens underverker. Petra ble kåret til ett av verdens nye 7 underverk i 2007. Over 100 millioner mennesker stemte i avstemningen. Du blir garantert både ydmyk og imponert over hvordan det var mulig å skape alt dette og hogge en hel by ut av fjell. Vi går inn en trang canyon og plutselig åpenbarer det ene flotte byggverket seg etter det andre, og du er inne i en helt uvirkelig magisk by. Gled deg, dette øyeblikket kommer du garantert til å huske resten av ditt liv!

Onsdag 27. mars
De som ønsker det, kan gå en tur inn til Petra igjen tidlig om morgenen før frokost. Da får du oppleve Petra alene uten masse turister. Jeg gjorde det på fjorårets tur og det er et av mitt livs høydepunkter. Etter frokost drar vi videre til et nytt underverk som venter, Wadi Rum. Her skal vi overnatte inne i verdens flotteste ørkenområde. Hele 8 verdenskjente filmer inklusive Star Wars har spilt inn scener i dette utrolige landskapet. Er vi heldig med været får du oppleve en enorm klar stjernehimmel som setter deg i kontakt med hele vårt spennende univers. Dette blir en helt magisk avslutning på denne reisen.

Torsdag 28. mars
Vi bruker litt tid på formiddagen i Wadi Rum, spiser en god lunsj sammen i byen Akaba og flyr hjem til Norge kl. 16:30 med Norwegian fra flyplassen i Akaba – Jordan via mellomlanding i København og lander på Gardermoen 23:20 torsdag kveld. Hvis noen trenger overnatting ved hjemkomst til Gardermoen så fikser vi det til en rimelig pris.

Wadi Rum nasjonalpark i Jordan har et helt magisk ørkenlandskap se mere her:

Torsdag 28. mars til Onsdag 3. april
Sol, bad, spa og deilig mat ved dette hotellet. Ulike foredrag og personlige readinger om din sjels forbindelser til Israel og Jordan for de som måtte ønske det. Her skal vi sammen kose oss og slappe av.

Etter alle dager med mye program og store opplevelser, byr de 5 neste dagene på avslapning og kos. Utpå dagen går ferden videre ned gjennom Jordandalen til Israels Rødehavsby Eilat. Her går vi 500 meter over grensen fra Israel til Egypt. Her finnes det en grensesone på 1 kilometer mellom Israel og Egypt hvor vi skal ligge de fem neste nettene på fasjonable 5 stjerners Mövenpick resort og spa Taba. Der skal vi kose oss med sol og bad på nydelige strender i varmt vann ved Rødehavet og spise god mat. Det blir en fin avveksling hvor vi lader batteriene og fyller kroppen med solens D-vitaminer før vi reiser hjem til forhåpentligvis norsk vår.

Både Israel og Jordan er meget dyre land å reise i, men vi har presset prisen maksimalt her for at deltakerne på denne reisen skal få mye for pengene.

Pris: Ved påmelding før 1. februar 2019
Del 1 Kun Israel 20. – 25. mars Kr. 11.800,-
Del 1 og 2 Inklusive Jordan og Petra 20. – 28. mars Kr. 14.900,-
Del 1 til 3 Inklusive hele programmet 20. mars – 3. april Kr. 18.700,-
Enkeltroms-tillegg (hvis mulig) be om pris.

Prisen inkluderer:
All transport i Israel – Jordan med buss/minibuss under reisen.
Overnatting på gode hoteller med frokost.
Guiding og alle inngangsbilletter til de ulike severdighetene.

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter Oslo Gardermoen – Tel Aviv t/r del 1 og Akaba – Oslo med Norwegian hjem fra Jordan del 2. Samt fly hjem Eilat – Tel Aviv – Oslo del 3 er ikke inkludert i reisens pris.
Vi er behjelpelige med å bestille flybilletter. Akkurat nå er flyprisene rimelige Pris pr. 15.01.2019 både på del 1,2,3 i underkant av kr. 3000,- totalt. Men vær rask med å bestemme deg, her vil flyprisen stige jo lengre du venter.

Kostnader ved grensepassering Israel – Jordan og måltider utover frokost er ikke inkludert. (Vi spiser på rimelige og hyggelige lokale restauranter til lunsj og middag)

Påmelding via mail snarest til:
Spørsmål?
Reiseleder:
John Gursli
Tel: 410 25 629 Mail:

Lokal reiseleder: vår Israelske guide Zeev Ben Arie og John Gursli i samarbeid med de lokale guidene vi benytter på Petra.
NB: Det kan komme enkelte justeringer i det oppsatte programmet, først og fremst dag og tidsendringer avhengig av hvilke opplegg vår Israelske guide synes er best når vi er der nede.


Posted

in

by