2019 – Reise til Peru og Bolivia

Den store Peru og Bolivia turen.

Påsketur: 7. – 19. april 2019
Mulighet for ekstratur til Påskeøya: 19. – 26. april 2019

Machu Picchu – Dette må du oppleve minst en gang i livet!

En reise til Peru og Bolivia er en reise for livet. Tidligere grupper som har deltatt på denne reisen, har fortalt at dette har vært deres livs ferie. Møtet med menneskene, naturen og energiene på denne reisen er så sterke at det setter varige spor i vårt indre.

Her er litt av det du vil få oppleve på denne reisen. Spennende sjamaninnvielser i Peru, Inkaenes hellige dal, Inkaenes hovedstad Cusco, samt fantastiske Machu Picchu som er det store høydepunktet for de fleste. Videre blir det en spennende båttur ut på Titicacasjøen til sivøyene Uros Islands.

I Bolivia vil du få oppleve det mystiske og spennende stedet Tiahuanaco hvor forskjellige sivilisasjoner har kommet og gått i tusenvis av år.

Opplevelsene står i kø hver eneste dag under denne reisen. Og nå er muligheten her til og bli med til fantastiske Påskeøya og gå i Tor Heyerdals fotspor.

Program Peru

Søndag 7. april
De som har valgt flyvninger med KLM ut fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, via Amsterdam ankommer Lima kl. 18:05 Vi kjører fra flyplassen og til innlosjering på det sagnomsuste gamle Hotel Grand Bolivar som ligger midt i sentrum av Lima. Hotellet var i sin tid Sør Amerikas flotteste hotell og mange statsledere og berømte personer har overnattet der før oss. Kanskje blir vi ønsket velkommen i den flotte hallen med landets nasjonaldrikk som heter Pisco Sour ved ankomst. Drinken har nemlig sin opprinnelse på nettopp dette hotellet. Det er mulig å velge andre flyselskaper en KLM til rimeligere pris, jeg sjekker beste tilbud for deg.

Mandag 8. april
Fridag i Lima. Vi slapper av etter en lang reise og ser nærmere på alle attraksjonene i og rundt hotellet vårt som er midt i Lima sentrum.

Tirsdag 9. april
Vi flyr videre til Cuzco på formiddagen. På grunn av høyden (3300 meter over havet) tar vi en rolig akklimatiseringsdag i Cuzco. Vi rusler rundt og ser på noen av byens severdigheter, og nyter den gode atmosfæren rundt det berømte torget Plaza de Armas som er det sentrale torget i Cuzco som regnes som inkaenes hovedstad. På kvelden venter en flott musikkopplevelse som setter oss i den riktige inka stemningen.

Onsdag 10. april
På denne dagen skal vi ta del i sjamaninnvielser. Vår lokale sjaman Pedro tar oss med til de kjente Inka stedene rundt Cuzco, så som Sacsayhuaman, Quenko, Puca Pucara, Tambo Machay.

Dette blir en innholdsrik og spennende dag med nydelige natur og flotte opplevelser, i tillegg til den spesielle energien som vi fanger inn på disse stedene. Vi avslutter dagen hjemme hos sjamanen Pedro og får ta del i en tradisjonell inka sjaman innvielse som garantert gir deg en helt ny opplevelse i magiske energier og lokale musikk opplevelser.

Torsdag 11. april
Om morgenen tar vi buss til byen Pisac i Inkaenes Hellige dal. Høyt oppe i åsen over Pisac ligger inkaruinene etter inkaenes Temple of the Falcon. Her skal vi ut på en liten vandringstur i naturskjønne omgivelser. Vakkert fjellandskap, frisk luft, nydelige blomster og spennende vekster vil vi se på vår vei ned til ruinene etter inkaenes Temple of the Falcon.
Kanskje blir vi fulgt av vakre fløytetoner underveis fra den mystiske fløytespilleren…

Et fantastisk landskap med helt spesielle energier er rammen rundt vår tur langs stien i denne vakre dalen som leder oss ned til inkaruinene. For mange er dette også et av turens høydepunkter.
Etter fjellturen fortsetter bussen til det kjente markedet i Pisac. Her kan vi kjøpe med oss det beste av det Peru kan by sine turister til meget gode priser.

Vi fortsetter deretter vår ferd mot Ollantaytambo – som er midt i Inkaenes Hellige Dal. På ettermiddagen ser vi oss omkring i denne helt spesielle og flotte inka byen, og vi besøker byens historiske tempel før vi tar toget videre til Aguas Calientes om kvelden for overnatting i denne landsbyen nær Machu Picchu.

Fredag 12. april
Spenningen stiger når vi om morgenen spiser tidlig frokost på hotellet i Aguas Calientes ved foten av Machu Picchu. Dette blir et annet av turens høydepunkter for de fleste av oss, og vi tar turen opp til Machu Picchu ved soloppgang. Utsikten, naturen og energiene på Machu Picchu kommer du til å huske resten av livet. Vi blir guidet inn i Machu Picchu’s hellige templer og energisteder og bruker hele dagen her oppe.

På kvelden besøker vi de varme kildene i Aguas Calientes og koser oss med et langt, varmt og deilig bad i de velgjørende kildene.

Lørdag 13. april
Vi tar det første toget tidlig om morgenen tilbake til Ollantaytambo og spiser en god frokost i denne byen før vi tar bussen videre til Moray og besøker det spesielle stedet som kalles The Mother Earth Temple.
Dette stedet sies å ha blitt brukt av inkaenes mestere i tusenvis av år og har helt spesielle energier. Stedet sies å ha en magnetisk vortex som sammen med en intra-dimensjonal vortex setter deg i forbindelse med tid og rom. Området er naturskjønt, og vi prøver å få til en felles meditasjon nederst i en av sirklene. Dette er et sted du aldri har sett maken til, og nok heller aldri kommer til å glemme! Vi kjører deretter tilbake til hotellet vårt i Cuzco og tilbringer ettermiddagen og kvelden der.

Søndag 14. april
Vi puster ut og tar en rolig fridag i Cusco. Nå får vi tid til å kose oss i denne unike byen, besøke flotte fortausrestauranter, eller hva med deilig massasje eller og oppsøke spennende nye energipunkter i byen.

Mandag 15. april
Vi starter tidlig om morgenen med en lang busstur gjennom et flott landskap til byen Puno ved Titicaca sjøen. Underveis reiser vi innom Sillustani der vi besøker dette spennende naturskjønne stedet som sies å være et før-Atlantis energisted. Her er energiene meget kraftige og alle vil både kunne se og merke energiene på kroppen når vi besøker dette stedet!
I gammel tid sies det at de utførte astral-reiser her. Legg deg ned i lyngen og mediter og se hvor det fører deg …

Tirsdag 16. april
Vi reiser ut om morgenen for å besøke Uros Islands – de berømte sivøyene. Vår lokale guide Julius Cæsar (eller Julio Cesar som det heter lokalt) pleier å ta oss med ut til familien sin på en av sivøyene. Etter en kort båttur blir vi tatt gjestfritt imot av familien som bor fast på denne øya som er laget av siv.

Vi blir fortalt øyenes historie og får høre om de mer enn 500 menneskene som bor der fast. Alt er laget av siv der ute selve øyene, husene, båtene og sengene. De har sykehus og skoler og er et helt eget, lite samfunn som lever på disse øyene. De spiser faktisk også siv!
Tipper du blir imponert over hva du får se og over hvordan disse hjertegode menneskene lever. Opplevelsen her ute blir ofte svært overraskende for mange og blir en av turens mange høydepunkter.

Opplev sivbåt og møte med de innfødte på sivøyene en kjempe spennende opplevelse!

Ja, denne reisen består av det ene høydepunktet etter det andre, så etter besøket på sivøyene tar vi bussen videre til nye eventyr. Vi stopper etter et timers kjøretur langs bredden av Titicacasjøen, og besøker det spennende kraftstedet Amaru Muru som vi oppdaget ved en ”tilfeldighet” på en av våre tidligere reiser.

Når vi i ettertid har sjekket hva som er skrevet om dette stedet så sies det at her bodde gudene. Første gang vi reiste innom dette stedet oppdaget vi en gedigen dør/port i fjellet. Stedet blir i gamle skrifter kalt ”Stargate – en intradimensjonal portal til universet”.
Dette stedet er også omtalt i boken ”Ørnen og kondorenav Jonette Crowley og er et utrolig kraftfullt energisted. Siden har dette stedet blitt en viktig del av reisen vår, og mange har opplevd sterke ting på dette spesielle stedet.

Vi reiser videre over grensen til Bolivia Og den korte turen fra grensen til vårt hotel i Tiahuanaco. Om kvelden har vi her en måne- og stjerne meditasjon. Vi samles rundt bålet på en helt spesiell lokal energiplass sammen med vår vert som er stedets høvding og sjaman, mens vi tar inn energien og nyter de unike fjellformasjonene på dette kraftstedet.
Er vi heldige med været kan vi få oppleve en helt spesielt flott stjernehimmel over oss under kvelden meditasjon. Det føles som om vi er i ett med universet – og dette blir ofte en helt magisk kveld.

Hør den spennende historien om hodeskallene som er gravd ut på Tiahuanaco.

Onsdag 17. april
Om morgenen før de andre turistene kommer, besøker vi de eldgamle ruinene i Tiahuanaco. Byen sies å være verdens eldste, kanskje mer en 16.000 år gammel og utgravinger pågår fortsatt. Her er det mye historie som fortsatt ikke har kommet fram om denne eldgamle byen, og ikke minst den mystiske hemmeligheten som den bærer på.

De historiske sporene som de har funnet hittil viser at byen og denne sivilisasjonen som levde her er flere tusen år eldre enn inkaene. Det var en meget avansert sivilisasjon som bodde her og som brått ble utradert. Hvor kom de opprinnelig fra med sin avanserte kunnskap om infrastruktur og arkitektur? Hvor ble det av de som bodde i denne byen? Og hvorfor forsvant de?

Både i Soltemplet og i de to museene kan vi gjenoppleve det som arkeologene og utgravingene viser oss av funn fram til i dag – og så legger vi til det vi selv kommer fram til underveis mens vi rusler rundt i ruinene – og da har vi kanskje kommet et steg nærmere sannheten om denne fascinerende eldgamle storhetstiden.
Vitenskapen har få konkrete fakta. Klarer vi sammen å komme fram til flere brikker til dette puslespillet slik at vi kan se større deler av bildet…? Spennende utfordring, ikke sant?
Ja, denne reisen består av det ene høydepunktet etter det andre, for etter lunsj tar vi bussen videre og kjører inn i Peru igjen til Arequipa for overnatting der til neste dag.

Torsdag 18. april
Vi flyr tilbake til Lima om morgenen og avslutter denne fantastiske reisen med en rundtur med buss og ser på en del av Limas severdigheter før vi ankommer en fasjonabel restaurant som ligger anlagt på påler ute i Stillehavet.
Her spiser vi sammen en eksklusiv middag som en hyggelig avslutning, før de som har avreise hjem med KLM reiser til flyplassen og starter på reisen hjemover med nattflyging til Amsterdam. Avreise Lima med KLM kl. 20:00.

Fredag 19. april
Ankomst Norge på kvelden fra Amsterdam.

Fakta informasjon om Peru/Bolivia

Lima:
Det er alltid vanskelig å forutsi nedbør og temperaturer som vi kan komme til å oppleve under reisen, men normalt ligger temperaturen rundt + 20 grader på dagtid, men det kan gå ned mot 0 grader om natten. Det betyr at det blir litt kjølig tidlig om morgenen og særlig om kvelden/natten, mens det er varmt shorts vær det meste av dagen på solrike dager.

Høydesyke har sjelden forekommet blant deltakerne i våre grupper, men vi må uansett ta våre forholdsregler under hele reisen.

Du bør være frisk ved avreise fra Norge. Har du problemer med luftveis sykdom eller annet ved avreise, kan det forverre seg etter en lang flytur og med et opphold i denne høyden. Vi har også opplevd at de som har meget høyt blodtrykk uten å være medisinert for det (eller at de ikke er klar over at de har høyt blodtrykk) kan få problemer med høyden.

Ta gjerne en sjekk av blodtrykket ditt før avreise, dersom du har mistanke om at du har høyt blodtrykk.

Alle med en normalt god helse kan delta på denne reisen. Det kreves ingen spesielle fysiske forutsetninger for å mestre denne turen. Kan du gå en tur på 1-2 km, og ikke har alt for store problemer med hofter og knær kan du fint delta på alle utflukter på denne turen.

Shopping:
Det er mye billige og bra ullprodukter å få kjøpt overalt, i nydelig lama- og alpakka ull! Flotte og fargerike strikkede plagg, gensere, jakker, ponchoer, sokker, luer og vanter. Merke sko er veldig billig i Cusco og Lima. Dekorative tepper av lama ull. Vevede duker, tepper, vesker og bager. Sølvsmykker og stener/krystaller. Inka kunst som malerier, keramikk, smykker og dokker. Inkamusikk: fløyter, strengeinstrumenter, trommer.
CD-er med inka musikk fra musikerne som vi møter overalt på vår vei.

Myntenhet:
Både i Peru og Bolivia kan du bruke US dollar, men de gir ofte en dårlig kurs. 1$ = ca. NOK 8,80.

Peru, myntenheten heter SOLES. Kurs: 1 soles = ca. NOK 2,50
Bolivia, myntenheten heter BOLIVIAN. Kurs: 1 Bolivian = ca. NOK 1,27

Gaia Travel har de desidert rimeligste Peru/Bolivia reisene. Med norsk reiseleder inkludert så ligger vi godt under tilsvarende reiser hvis vi sammenligner oss med andre reiseselskap.

Pris for reise og overnatting er kr 18.600,-
Enkeltromstillegg hvis mulig kr. 4.250,-
I tillegg kommer pris for flyreisen Oslo – Lima t/r.

Flyreisen Oslo-Lima-Oslo koster normalt ca. kr 12.900,- med KLM via Amsterdam. (De to siste år har vi betalt rundt kr. 10.000,- for flybillettene da vi har bestilt flybillettene i KLM sin nyttårs kampanjeperiode som normalt varer ut januar. Ring vedrørende flypriser etter nyttår så sjekker vi ulike muligheter for deg. Det finnes også rimeligere alternativer en og fly med KLM. Regn med flypriser mellom kr.8500 – 10.500 fra Oslo avhengig av reisetid og flyselskap.

Prisen inkluderer følgende:
2 innenriks flygninger og all transport med tog og buss i Peru og Bolivia.
Hotell i dobbeltrom, inklusiv frokost.
Foredrag om Peru/Bolivia sett fra et alternativt ståsted.
Foredrag om sjelens tilhørighet til Peru/Bolivia og tidligere liv.
Grupperegresjon om tidligere liv i Peru/Bolivia (for de som ønsker det).
En liten mappe med info om stedene vi besøker.

Inngangspenger til alle severdighetene, tips til guider, hotell, sjåfører, og flyskatt avgifter innenriks i Peru på ca. 190 dollar totalt kommer i tillegg.

Det er meget billig å spise i både Peru og Bolivia. Rimeligste lunsj eller middag kan du få for litt over en femtilapp.
Noen greier seg med kr 2.500 – 3.500,- i lommepenger på denne reisen, og det dekker inngangspenger til severdighetene, mat og litt shopping.

NB! Det kan bli endringer i det oppsatte program. Minimum antall deltakere for gjennomføring av reisen med norsk reiseleder er 15 personer.

Reise-ledere:
Norsk reiseleder: John Gursli + en lokal reiseleder som snakker spansk og engelsk.
Mail: Telefon: +47 410 25629

Vi har hatt med 100 vis av fornøyde deltakere til Peru/Bolivia de siste 10 årene. Blir du med??

Påskeøya ett av jordens mest gåtefulle steder

De fleste kjenner historien om Påskeøya som er nesten 5 timers flytur ut i det enorme Stillehavet fra Santiago i Chile. Og hva var det egentlig som skjedde her langt tilbake i tid? Tor Heyerdal forsøkte å løse dette mysteriet som blant annet handler om de berømte kjempestatuene vi får oppleve her ute og som er spredd over hele øya.

Kjempe statuene er spredd ut over store områder med mange mils avstander mellom statuene. Anakena beach på Påskeøya er et paradis, med fantastisk sandstrand. Her bader vi som regel alene i varmt Stillehavs vann med kjempestatuer i bakgrunnen som vokter strandparadiset.

Program Påskeøya

Reisen til Påskeøya er et ekstra tilbud til de som er med på Peru/Bolivia reisen. Når Peru- reisen avsluttes i Lima flyr noen hjem til Norge, mens de som ønsker å være med ut til Påskeøya flyr til Santiago i Chile og videre ut til Påskeøya. Etter avsluttet opphold på Påskeøya flyr vi direkte hjem til Norge fra Santiago i Chile via Amsterdam.

Torsdag 18. april
De som skal videre til Påskeøya tar fly Lima – Santiago og overnatter på hotell nær flyplassen i Santiago til neste dag.

Fredag 19. april
Avreise med fly fra Santiago til Påskeøya.

lørdag 20. april – onsdag 25. april
Vi har leiebil og de neste dagene blir det deilig ferie uten et stramt program vi koser oss med sol og bad samt utflukter til alle de spennende stedene på øya. Som du ser av kartet under så bor vi nær flyplassen i bungalower på tettstedet Hanga Roa med relativt korte kjøreturer til alle øyas severdigheter.
Jeg har hatt en liten gruppe med meg til Påskeøya tidligere og alle var fra seg av begeistring og unisont enige om at dette er en magisk reise på ett av vår jords mest unike steder.

Dette blir et eventyr! Og her er det så mye spennende å oppleve og kombinert med Peru/Bolivia er dette en reise som gir minner for livet.

Onsdag 24. april
Hjemreisen begynner vi tar farvel med Påskeøya og flyr tilbake til Santiago og overnatter der til neste dag.

Torsdag 25. april
Hjemreise via Amsterdam med KLM til Norge.

Fredag 26. april
Ankomst Norge til Oslo 13:35.

Pris for reise til Påskeøya er kr 5.600,-
Enkeltromstillegg (hvis mulig) kr. 2.250,-

I tillegg kommer pris for flyreisen Lima – Santiago, samt Santiago – Påskeøya tur – retur.

Ønsker du og være med til Påskeøya så meld din interesse omgående på mail til .

NB!
I Januar er det alltid salg på flyreiser med reduserte priser. Da bør vi kjøpe flybillettene. Flybillett Santiago – Påskeøya t/r kan variere veldig i pris.
Full pris ligger på rundt kr. 8000,- men tilbudsprisene kan ligge på omtrent halvparten.

Du vil i løpet av januar få tilbud om flypriser både til Norge Peru – Lima tur/retur, men også flyprisene til Påskeøya for de som er interessert i dette tilleggseventyret.

Opplev magiske Påskeøya – en opplevelse for livet!

Posted

in

,

by

Tags: